miércoles, 24 de diciembre de 2014

En favor de qui legisla el PP? En favor teu, no.

Recordeu la lluita particular en contra de les pujades de preu a l'aigua? Doncs ja fa temps que volia contar-vos com un recent decret del Govern del Sr. Fabra, preten que en la concessió a empreses privades, aquestes sempre ixquen guanyant.

Baix la pretensió de dificultar la comprensió es manejen formules que pareixen complexes, però no ho son tant quan vas al fons de la qüestió.

Les empreses concessionàries del servei de suministre d’aigua municipal, com qualsevol altre en el que es vullga aplicar una pujada de preu, han de presentar un informe econòmic que justifique la pujada de preu.
En tot cas per a aplicar una pujada ordinària de preus es basaven fins ara en una ordre del 2008 per a aplicar una formula.
La formula apareix al http://www.docv.gva.es/datos/2008/01/15/pdf/2008_346.pdf al annex I al final del decret.
Vos la pose a continuació, però no cal que intenteu entendre-la i continueu la explicació ...


No s'espanteu ... ho tracten de complicar però es molt senzill, pq com que no hi ha compra d’aigua, en definitiva es queda en l’increment de l’IPC  ( It/I0 ) multiplicat per un CR (coeficient corrector que val 1) i ATENCIÓ multiplicat per CS (coeficient per a casos de sequera, com no hi ha pren valor 1).
RESUMINT ... una pujada ORDINARIA de l’IPC era una pujada de l’IPC.

Que va passar en el 2013? 

Arrel del decret http://www.docv.gva.es/datos/2013/06/11/pdf/2013_6082.pdf aquesta formula ha canviat d’una manera molt sibil·lina.
A l’annex I, al final del decret, la trobem de nou i és ...
Si et fixes bé realment la formula és la mateixa sols que el coeficient que abans era CS = Coeficient de sequera, ara es converteix en CRT = Coeficient corrector per retracció de consums

Tant el CS com el CRT, és simplement un indicador dels diners que has deixat d’ingressar respecte del que tenies previst.  Però Atenció!!!!!! Mentre abans era CS i es justificava com a que era d’aplicació excepcional per a casos de restricció de consums (per exemple sequera), ara s’anomena CRT i en realitat grava la retracció del consum sense més.

CONCLUSIÓ A LA QUE VULL ARRIBAR I QUE MOSTRA A FAVOR DE QUI LEGISLA EL PP :::::::::::::::
Existia una formula per a la revisió del preu (decret del 2008), que abans en casos excepcionals de sequera es multiplicava per un Coeficient CS, que entenc servia per a compensar a les empreses davant de restriccions de consum imposades.
En 2013, aquest decret es modifica de manera que el CS passa a ser CRT i es converteix en un coeficient corrector per retracció de consum, que clar i ras ve a servir de justificació a les empreses per a aplicar un coeficient que incrementa el preu en cas que haja baixat el nivell de consum previst. O siga que si el poble decideix estalviar en consum d’aigua, això es tradueix en que la empresa té motiu per a aplicar un increment addicional del preu. Si gastem menys aigua per estalviar, et pugen el preu. 
La bona qüestió és que elles amb el govern del PP, no perden mai. 
Ale ... a continuar votant-los.

No hay comentarios:

Publicar un comentario