viernes, 5 de diciembre de 2014

Sobre el ple extraordinari del passat 27 de novembre

En realitat aquest ple va ser de contingut més bé breu. Dos úniques qüestions a debat.

La primera respecte a una reclamació interposada pel grup d'EUPV al compte general del 2013.

Aquesta primera qüestió tenia dos aspectes fonamentals i entenem que essencialment ens donaven la raó i votarem a favor de l'informe dels tècnics.

Els dos aspectes eren els següents:
1er) Existien drets reconeguts a favor de l'Ajuntament per valor de 166.000 € que estaven consignats de manera repetida en dos anys del pressupost. Es dir l'Ajuntament havia comptabilitzat que li devien 166.000 € dos vegades i per tant caldria anular eixos drets que NO eres reals.

L'informe reconeix que és així i proposa a l'Alcalde que ho corregeixca. Ho atribueix a un error. 

2on) Ens queixem de que la manera en que s'ha realitzat la comptabilitat del que s'anomenen "pagaments sense consignació pressupostaria" (es dir pagaments efectuats que no tenien cap partida pressupostaria al pressupost, però així i tot s'han pagat), estava distorsionant la informació que s'oferia del romanent de tresoreria. 

L'informe afirma que efectivament s'està provocant l'aparició d'un ROMANENT DE TRESORERIA FICTICI, i que encara que des del punt de vista econòmic és com nosaltres reclamem, les actuals instruccions de comptabilitat estableixen que és així com s'ha de fer.
En tot cas recomana que el que cal fer és un reconeixement extrajudicial de crèdit per tal de reconèixer eixes factures pagades fora del pressupost. Esperem que es posen mans a l'obra i així ho manifestarem.

La segona qüestió del Ple, era de nou l'adjudicació de la concessió per a construcció i explotació d'un nou Bar-Restaurant al poliesportiu.

Sí, ja se que açò vos sona com que ja ho heu viscut i efectivament és així. Al Ple del dia gener de 2014. El que ha passat és que després de aprovar-ho tot, s'han modificat les condicions per a incloure una clàusula que no existia, per tal de reflexar que el servei oferit pel bar ho serà amb caràcter exclusiu (ningú més ho podrà fer), a excepció de dos dies a l'any per a l'Ajuntament.
Per a incloure aquesta nova condició, han reiniciat tot l'expedient de contractació i repetit tots els passos. 

Eficients que són els xics. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario